Nieuws

Feestelijke starthandeling Havenkade Dronten

14 juni 2018

Op donderdag 31 mei klonk het startsein voor de nieuwe woonbuurt Havenkade Dronten in het Hanzekwartier. Gemeente Dronten en Van Wijnen ondertekenden de overeenkomst voor de bouw van 145 duurzame woningen.

Nina Nomden, vestigingsdirecteur Van Wijnen Lelystad, onthulde het bouwbord van Havenkade Dronten. Dit deed zij samen met Peter Hutten, regiodirecteur Van Wijnen Noord en twee vertegenwoordigers van gemeente Dronten: projectwethouder Hanzekwartier Ton van Amerongen en directeur Ruimtelijk Domein en Dienstverlening Berto Smit. Na de presentatie van het bouwbord ondertekenden zij de overeenkomst. Daarmee krijgt de bouw van de woningen groen licht. De verwachting is dat de eerste bewoners in 2020 hun nieuwe huis kunnen betrekken.

Wonen tussen groen en water

Voorheen bepaalden graansilo’s er het kadebeeld, straks staan er gloednieuwe huur- en koopwoningen. Havenkade bevindt zich in het Hanzekwartier: het gebied tussen het centrum en het NS-station. Nu is het nog grotendeels bedrijventerrein, maar de komende jaren ontwikkelt het zich tot een veelzijdig gebied met ruimte voor wonen, werken en recreëren. Wethouder Van Amerongen: ‘Na de realisatie van het station en de onderwijsomgeving is de bouw van 145 woningen aan de haven een mooie vervolgstap. Voor een groot deel uitkijkend over het water, en passend bij onze ambitie om in heel Dronten gasloos te gaan bouwen.’

Lage energierekening
Van koken tot douchen en het huis verwarmen. Alles gaat straks elektrisch in Havenkade Dronten. De woningen krijgen geen gasaansluiting. Naast extra wooncomfort biedt een duurzame woning ook financieel voordeel. De maandelijkse energierekening is vaak lager dan die van een huis met gasaansluiting.