Veelgestelde vragen

Kan ik Havenkade Dronten volgen op social media?

Ja, volg Havenkade Dronten op Facebook. Klik hier.

Zijn er ook brochures beschikbaar?

Zodra het project in verkoop gaat zijn er brochures beschikbaar in je persoonlijke woondossier. Ook kun je een brochure verkrijgen bij de projectmakelaar.

Ik ben geïnteresseerd en ik wil graag meer informatie. Hoe meld ik mij aan?

Je kunt je vrijblijvend aanmelden via de website. Of neem contact op met de projectmakelaar.

Hoe kan ik contact opnemen met Van Wijnen?

Tijdens de verkoopperiode kun je contact opnemen met de projectmakelaar. Zodra de koop- en aannemingsovereenkomst is getekend, krijg je een kopersbegeleider vanuit Van Wijnen toegewezen. Hij of zij neemt contact met je op. Maar natuurlijk mag je ook zelf contact opnemen.

Wie of wat is Van Wijnen?

Van Wijnen is de ontwikkelaar en bouwer van Havenkade Dronten.

Bij wie moet ik zijn voor eventuele klachten na de oplevering?

Tot drie maanden na de oplevering (dit is de onderhoudsperiode van de woning) kun je jouw klachten melden bij de koperbegeleiding. Zij behandelen de klacht en zorgen ervoor dat de klacht bij de juiste persoon terechtkomt voor de afhandeling ervan. Na deze drie maanden kun je klachten melden bij de Servicedesk van Van Wijnen.

Ik wil graag een huis kopen in Havenkade Dronten, maar ik moet mijn huidige woning nog verkopen. Kan Van Wijnen me hierbij helpen?

Van Wijnen kan je hierbij helpen door de projectmakelaar in te zetten. De projectmakelaar bepaalt samen met jou een verkoopstrategie voor een succesvolle verkoop van je huidige woning.

Wat betekent SWK?

SWK staat voor Stichting Waarborgfonds Koopwoningen.

Hoeveel jaar garantie krijg ik?

SWK staat voor Stichting Waarborgfonds Koopwoningen.

Het kopen van een woning is niet zomaar iets, bij wie moet ik zijn voor vragen?

Zodra de aannemingsovereenkomst getekend is, wordt deze verzonden naar de afdeling Kopersbegeleiding van Van Wijnen. Zodra er een verkooppercentage van 70% is gehaald, wordt er een kopersbegeleider toegewezen aan het project. Gedurende de hele bouwperiode en onderhoudsperiode (tot 3 maand na de oplevering van de woning) is hij of zij jouw aanspreekpunt. Voordat er een kopersbegeleider is aangewezen kun je met vragen terecht bij de projectmakelaar of de afdeling Verkoop van Van Wijnen.

Wanneer wordt de kavel geleverd bij de notaris?

Als de kavel bouwrijp is, dan kan de kavel worden geleverd. Indien het gaat om projectmatig bouwen, dan wordt de kavel binnen drie maanden voor de start bouw geleverd.

Met welke andere kosten moet ik rekening houden als ik een woning/kavel koop?

Bij het kopen van een kavel moet je rekening houden met bijkomende kosten, zie hiervoor de verkoopinformatie.

De bijkomende kosten voor het kopen van een woning bestaan onder andere uit: stoffering, tuinaanleg, keuken, bestrating, inrichting, aansluiting CAI en telefoon, verhuizing, financieringskosten en eventueel een overbruggingshypotheek.

Als ik een optie neem, zit ik dan gelijk aan de woning vast?

Nee, een optie geeft je een periode de tijd om te overwegen of je de woning wilt kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog bedenktijd?

De bedenktijd is één kalenderweek, dus 7 dagen. Daarnaast is er een voorbehoud van financiering. Je krijgt 2 maanden de tijd om de financiering te regelen.

Wat betekent v.o.n.?

V.O.N. betekent vrij op naam. Dat wil zeggen dat in de koopsom alle kosten zijn inbegrepen die nodig zijn om de woning te verwerven. Bekijk de prijslijst om te zien wat er wel en niet onder vrij op naam valt.

Wat is een koop- en aannemingsovereenkomst?

De koopovereenkomst regelt de aankoop van de grond en de aanneemovereenkomst regelt de opdracht aan de aannemer die de woning realiseert.

Hoe komt de koop tot stand?

De koop komt tot stand door het tekenen van de koop (- en aanneem) overeenkomst. Zodra alle opschortende en ontbindende voorwaarden zijn vervallen, kan de akte van de grond passeren bij de notaris.