Wonen in Dronten

Dronten ligt midden in de Flevopolder en biedt alles wat je van een middelgrote stad mag verwachten: van winkels en onderwijs tot gezellige terrasjes en mooie bossen. Havenkade Dronten is daarmee de ideale thuishaven voor wie houdt van water, natuur en stads gemak.

Winkelen en uitgaan in Dronten

Een middagje winkelen of een gezellig avondje uit? Daarvoor kun je goed terecht in Dronten. Op loopafstand van Havenkade Dronten ligt het deels overdekte winkelcentrum SuyderSee. Met meer dan 120 winkels en horecagelegenheden slaag je gegarandeerd. Of begeef je in het culturele hart van de stad: in theater De Meerpaal kijk je een film, bezoek je een voorstelling of volg je een creatieve cursus. In het stadshart is van alles te beleven.  

Zoek je liever de natuur op? Maak dan eens een wandeling door het Van Veldhuizenbos. Na acht minuten fietsen vanaf Havenkade sta je daar tussen het groen. Of rijd een stukje verder en bezoek het Wisentbos. Naast de mooie bloemenweides vind je hier ook de naastgelegen camping en het jaarlijkse WijLand Festival.

Ook is er genoeg te beleven voor huis: daar ligt de haven. Vaarliefhebbers kunnen via de waterwegen naar bijvoorbeeld het Ketelmeer of aanmeren in Lelystad. Zoek je graag de gezelligheid op met gelijkgestemden? Sluit je dan aan bij WaterSportVerenging Dronten. Naast een ligplaats in de Haven krijg je er ook de mogelijkheid om te vissen, te tanken en te genieten op het terras van het clubschip.

Sporten

Van atletiek en fitness tot dammen en squash: Dronten heeft een grote diversiteit aan sportverenigingen. Jong en oud trekken hier hun sportschoenen aan: het verenigingsleven is erg actief in Dronten. Naast verschillende sportzalen en terreinen voor onder andere voetbal, tennis en atletiek, kun je in Dronten ook terecht in het wintersportcentrum, het zwembad Overboord of de golfbaan. Ook is er vlak bij het Wisentbos een scoutinggroep te vinden: de Flevo-scouts.

Onderwijs in Dronten

Woon je in Havenkade Dronten, dan zijn scholen dichtbij. Basisscholen liggen op vijf minuten fietsafstand van de haven. De middelbare scholen zijn ook maximaal vijf minuten fietsen. Van vmbo tot vwo, voor alle leerwegen kun je terecht in Dronten. Verder doorleren? Dat kan op bijvoorbeeld het Landstede, een vestiging van ROC Flevoland. Ook bij het Warmonderhof, een opleidingscollectief voor biodynamische bouw, kun je mbo-opleidingen volgen. Op de Aeres Hogeschool Dronten leer je alles over de agrarische sector.

Bereikbaarheid en uitvalswegen

Havenkade Dronten is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het station is vlakbij. Met de Hanzelijn reis je zo naar Amsterdam of Zwolle. Liever met de auto? De Flevolandse stad is uitstekend bereikbaar via de uitvalswegen A6 en de A28. Dronten is als woonplaats de ideale uitvalsbasis.