Bouw van de eerste gasloze wijk van Dronten is gestart

24-03-2020

De bouw van 31 rij- en hoekwoningen in de nieuwe woonwijk Havenkade in Dronten is gestart. Deze huurwoningen met Fijn Wonen-label sluiten perfect aan bij de ambities van de wijk, de huizen zijn namelijk duurzaam, gasloos en zelfs energieneutraal. 

Alle funderingspalen van de 31 rij- en hoekwoningen zitten inmiddels in de grond. Hiermee is de bouw van de eerste gasloze wijk van Dronten officieel gestart. Aan de Havenkade komen straks meer dan 140 duurzame nieuwbouwwoningen in verschillende soorten en smaken. Alle huizen in deze gloednieuwe buurt zijn naast gasloos ook nog eens duurzaam, energiezuinig en zelfvoorzienend. Dit geldt ook voor de rij- en hoekwoningen. Deze huurwoningen hebben een Fijn Wonen-label, zonnepanelen en een lucht-waterwarmtepomp en bovendien zijn ze extra goed geïsoleerd. Deze duurzame voorzieningen brengen het energiegebruik terug naar nul waardoor deze nieuwbouwwoningen energieneutraal zijn. 

De eerste gasloze wijk van Dronten telt naast de 31 huurwoningen straks ook 113 duurzame koopwoningen. Deze koopwoningen komen in verschillende typen, van appartementen tot twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen, er valt genoeg te kiezen. Heb je interesse? De 34 appartementen in de Silo en de veertien twee-onder-een-kapwoningen Dementer gaan voor de zomervakantie in verkoop. Ook gaan de zeven Tellus woningen naar verwachting in juli in verkoop. Wat je noemt mooie vooruitzichten voor de wijk Havenkade.

Wil jij een duurzame nieuwbouwwoning kopen in Havenkade Dronten? Maak hier je persoonlijk woonprofiel aan en blijf op de hoogte.

Blijf op de hoogte

Havenkade is een ontwikkeling van Van Wijnen:

Wil jij graag wonen aan de kade van Dronten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief, geef je woonwensen door en schrijf je vrijblijvend in als belangstellende voor een woning.

Havenkade is een ontwikkeling van Van Wijnen: