‘Een buitenkans aan het water’

08-11-2023

Ze droomden van wonen aan het water. Nog even en dan gaat die woonwens in vervulling. Dan verhuizen Arjan, Marijke en hun twee dochtertjes naar een royale kadewoning in Havenkade Dronten.

IMG 0584 Edit

Het begon bij Arjan. Jaren geleden stond hij hier met zijn vader op de kade. ‘Kijk, die fabriek en silo’s verdwijnen straks om plaats te maken voor huizen. Ik antwoordde toen: Als dat gebeurt, dan wil ik er gaan wonen.’ Al meteen bij de start van Havenkade Dronten in 2019 schreven ze zich daarom in als belangstellenden voor deze nieuwe woonlocatie. Want ook Marijke was inmiddels in de ban geraakt van wonen aan het water.

Prachtig vrij uitzicht

Ze wonen nu in Dronten-West, aan de rand van de stad. ‘Toen we hoorden over de drie- en vierlaagse kadewoningen van het type Tellus, hebben we ons direct bij de makelaar gemeld. Een vierlaagse woning leek ons ideaal. Met de woonkamer op de verdieping geniet je van een prachtig vrij uitzicht over de jachthaven. Heerlijk om uit het voorraam te kijken en het water te zien.’

Goed geïsoleerd en onderhoudsarm

De begane grond laten ze inrichten als een grote woon- en eetkeuken. Met een woonoppervlakte van in totaal bijna 170 vierkante meter is het allemaal mogelijk. ‘Natuurlijk krijgen de meiden allebei een fijne eigen kamer. Een voordeel is ook dat de woning duurzaam, goed geïsoleerd en onderhoudsarm is.’ Een geschakelde berging en een parkeerplaats op eigen terrein achter de woning maken het woongenot compleet.

Meer huis voor je geld

Ze vinden het heerlijk om straks met hun gezin dichter bij winkels, school, kerk en andere voorzieningen te wonen. ‘Dit huis zien wij echt als een buitenkans. Je krijgt hier meer huis voor je geld dan bijvoorbeeld in Lelystad of Almere. Als onze dochters wat groter zijn, kunnen ze op de fiets naar school.’ Marijke verheugt zich nu al op wonen en leven op dit mooie plekje aan het water. Arjan denkt inmiddels na over de aanschaf van een bootje.

Droom jij net als Arjan en Marijke van wonen aan het water? Bekijk dan de prijzen en beschikbaarheid van de kadewoningen en appartementen.

Naar woningaanbod

Blijf op de hoogte

Havenkade is een ontwikkeling van Van Wijnen:

Wil jij graag wonen aan de kade van Dronten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief, geef je woonwensen door en schrijf je vrijblijvend in als belangstellende voor een woning.

Havenkade is een ontwikkeling van Van Wijnen: