Een feestelijke start bouw

16-07-2021

Op vrijdag 9 juli vond een officiële starthandeling plaats om de start bouw van de eerste koopwoningen van Havenkade Dronten te vieren. In aanwezigheid van wethouder Van Amerongen en Arjen Oosting, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Oost, hebben de toekomstige bewoners een message-in-the-bottle achtergelaten. De flessen werden begraven onder de fundering van hun woning. Daarnaast heeft wethouder Van Amerongen een grote gaskraan dichtgedraaid. Door deze symbolische starthandeling werd op een originele manier aandacht gegeven aan de start bouw van de eerste gasloze wijk in Dronten.

Waar vroeger het industrieterrein was, verrijst de nieuwe woonwijk Havenkade Dronten. Hier ontwikkelt en bouwt Van Wijnen in totaal 146 gevarieerde nieuwbouwwoningen. Naast de 31 NOM-huurwoningen die vorig jaar in september zijn opgeleverd, start nu de bouw van een nieuwe fase met koopwoningen. Dit zijn 34 appartementen van De Silo, 15 gezinswoningen van Demeter en 7 rijwoningen van Tellus. De toekomstige bewoners van deze woningen werden op vrijdag 9 juli uitgenodigd voor een feestelijke starthandeling.

De kopers van de gezinswoningen en rijwoningen hadden een persoonlijk aandenken achtergelaten in een fles en deze zelf begraven onder hun de fundering van hun toekomstige woning. De aandenkens van de kopers van de appartementen werden verzameld in een grote, handgemaakte schatkist. Deze kist is begraven onder de fundering van het appartementengebouw. Na de message-in-a-bottle werd er een symbolische starthandeling verricht door wethouder Van Amerongen. Samen met Arjen Oosting draaide wethouder Van Amerongen de gaskraan letterlijk dicht. Op deze manier werd de eerste gasloze woonwijk van Dronten feestelijk ingeluid.

In plaats van een gasaansluiting hebben alle woningen van Havenkade een warmtepomp. Daarnaast zijn ze voorzien van vloerverwarming en goede isolatie. Met zulke duurzame en energiezuinige woningen is de wijk klaar voor de toekomst. Wie nog een nieuwbouwwoning aan Havenkade zoekt, heeft geluk: er zijn nog enkele koopappartementen van De Silo beschikbaar.

Blijf op de hoogte

Havenkade is een ontwikkeling van Van Wijnen:

Wil jij graag wonen aan de kade van Dronten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief, geef je woonwensen door en schrijf je vrijblijvend in als belangstellende voor een woning.

Havenkade is een ontwikkeling van Van Wijnen: