Eerste gasloze woonwijk van Dronten

15-10-2019

Een duurzaam Dronten start in het Havenkwartier. Havenkade wordt namelijk de eerste gasloze woonwijk van de stad. Van koken tot douchen en je huis verwarmen. Alles gaat straks elektrisch. 

Elektrisch koken biedt veel voordelen. Het is bijvoorbeeld veiliger dan koken op gas en de kookplaat is makkelijker schoon te maken. Een elektrische warmtepomp is de duurzame vervanging voor je cv-ketel. Deze haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater en gebruikt die warmte voor de verwarming van je woning. In de zomer zorgt de warmtepomp juist voor verkoeling. Zo geniet je het hele jaar door van een aangenaam binnenklimaat.

Naast extra wooncomfort biedt een duurzame woning ook financieel voordeel. De maandelijkse energierekening is vaak lager dan die van een woning met gasaansluiting. Helemaal wanneer je zelf energie opwekt met behulp van zonne-energie. Nog een voordeel: kopers van een duurzame woning kunnen 9.000 euro meer lenen voor hun hypotheek.

Blijf op de hoogte

Havenkade is een ontwikkeling van Van Wijnen:

Wil jij graag wonen aan de kade van Dronten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief, geef je woonwensen door en schrijf je vrijblijvend in als belangstellende voor een woning.

Havenkade is een ontwikkeling van Van Wijnen: