Hoe zit het eigenlijk met een VvE?

15-01-2024

“Komen er naast mijn hypotheek nog meer kosten bij?!” We horen dit weleens als we uitleggen dat maandelijks een bijdrage aan de VvE betaald moet worden. Een terechte kritische vraag, want je wilt immers zo laag mogelijke woonlasten hebben.

Maar heb je daadwerkelijk hogere woonlasten door je VvE-bijdrage? Het antwoord is ‘nee!’. Wist je dat vanuit de VvE alle verzekeringskosten (behalve de inboedelverzekering) worden betaald? En dat ook de leasekosten/onderhoud voor de lift en de schoonmaak van de algemene ruimtes goed geregeld is? Daarbij spaar je gezamenlijk voor onderhoud van de buitenzijde van je woning. Voor al deze zaken hoef je zelf dus geen geld meer te reserveren. De definitieve bijdrage aan de VvE bepalen de kopers samen. De raming is dat je ongeveer € 2,- per m2 woonoppervlakte aan de VvE van Ceres betaalt. Dat is dus 180 euro per maand als je een appartement van 90 m2 koopt. 

Blijf op de hoogte

Havenkade is een ontwikkeling van Van Wijnen:

Wil jij graag wonen aan de kade van Dronten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief, geef je woonwensen door en schrijf je vrijblijvend in als belangstellende voor een woning.

Havenkade is een ontwikkeling van Van Wijnen: