Hoogste punt Havenkade Dronten

22-09-2022

Groot nieuws! Op donderdag 8 september is het hoogste punt van Havenkade Dronten bereikt. Het appartementengebouw in aanbouw bereikte de hoogte van 33 meter. Deze mijlpaal werd gevierd door Van Wijnen, wethouder Lap en de toekomstige bewoners van De Silo.

Zij hebben allemaal hun handtekeningen op een vlag gezet. Deze vlag werd vervolgens samen met de liftplaat op een spectaculaire manier naar het hoogste punt gehesen. Na afloop werd er geproost op een voorspoedige voortzetting van de bouw en konden kopers een kijkje nemen in hun toekomstige appartement. Naar verwachting levert Van Wijnen voor de kerst dit jaar De Silo op aan de kopers. Wat een mooi vooruitzicht! 

Volgens Jeroen de Boed, vestigingsdirecteur van Van Wijnen Zwolle, toch altijd een kippenvelmoment. ‘Of het de kap op een woning is of de dekplaat op een appartementengebouw.  Het hoogste punt is en blijft een bijzonder moment. Ook een moment om stil te staan bij enkele bijzonderheden die mijn collega’s en co-makers hebben bereikt. Zo is er meer dan 2,5 kilometer aan heipalen geslagen en 2000 kubieke meter beton gestort.’

Wethouder Lap vertelt ‘Havenkade ligt op een zeer markante, historische plek in Dronten. Op de plek va De Silo stond vroeger de graansilo. In de winter ging vroeger op de silo de vlag uit zodat van ver al te zien was dat de ijsbaan open was.’ De wethouder daagt de nieuwe bewoners van De Silo uit om iets met deze historische betekenis te doen.

Bekijk hieronder de foto en hier de video van deze mijlpaal voor Havenkade.

Blijf op de hoogte

Havenkade is een ontwikkeling van Van Wijnen:

Wil jij graag wonen aan de kade van Dronten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief, geef je woonwensen door en schrijf je vrijblijvend in als belangstellende voor een woning.

Havenkade is een ontwikkeling van Van Wijnen: