Veel gestelde vragen over de financiering van Havenkade

09-04-2021

Van oriëntatie tot het afsluiten van een hypotheek, bij alles wat komt kijken rondom de financiering van een nieuwbouwwoning van Havenkade kun je terecht bij Daniel Doeze Jager, financieel adviseur bij Rabobank Flevoland. De afgelopen tijd heeft hij veel geïnteresseerden en kopers van Havenkade Dronten geholpen bij het maken van de juiste keuzes voor een hypotheekvorm en natuurlijk de maandlast.

Vraag en antwoord

Daniel beantwoordt hieronder enkele vragen die hij regelmatig krijgt van geïnteresseerden in Havenkade.

Mag ik nog wel een aflossingsvrije hypotheek en wat nou als mijn aflossingsvrije hypotheek straks afloopt, moet ik die dan direct terugbetalen?
Nee dat is niet het geval. De Rabobankvoorwaarden voorzien hierin dat enkel de renteaftrek afloopt, maar er geen verplichte aflossing volgt. Je mag je aflossingsvrije hypotheek na 30 jaar gewoon aflossingsvrij laten doorlopen.

Hoe werkt de overbruggingshypotheek als ik die alleen maar nodig heb?
De overbruggingshypotheek is een tijdelijke oplossing waarin de klant gedurende de bouw enkel rente betaalt. Met de overbruggingshypotheek gebruiken (overbruggen) we alvast de overwaarde van de huidige woning om te gebruiken voor de nieuwe woning. Zodra de oude woning is verkocht, dan lossen we de overbruggingshypotheek ook af. Samen kijken we of de lasten betaalbaar zijn. Dat hoeft niet alleen op inkomen te zijn, maar kan ook natuurlijk door middel van het aanwezige spaargeld.

Hoe werkt een bouwdepot?
Dit is een extra rekening waarvan je zelf de aannemer kan betalen. Heel makkelijk en je krijgt ook nog eens een creditrentevergoeding ter hoogte van de hypotheekrente.

Heb ik als Rabobank-klant ook voordelen?
Jazeker, je profiteert van 0,2% betaalpakketkorting. En met een nieuwbouwappartement bij Havenkade maak je een duurzame keuze. Je bent dus klaar voor de toekomst. Dat belonen wij met een duurzaamheidskorting van 0,1% op je hypotheekrente. Dit in combinatie met de besparing op je energierekening en huidige historische lage rentestanden, zorgt voor lagere maandlasten.  

Inzicht in de maandlasten
‘Naast bovenstaande vragen krijg ik van geïnteresseerden in Havenkade ook vaak vragen over de rentevasteperiode en de maandlasten,’ vertelt Daniel. ‘Door de vragen te beantwoorden en inzichtelijk te maken wat dit betekent voor jouw persoonlijke situatie, krijg je inzicht in de maandlasten over een langere periode. Nu de rente historisch laag is, vinden mensen het prettig om lang vast te zetten. Zo weet je de komende twintig jaar waar je aan toe bent en hoef je geen rekening te houden met een rentestijging. Samen kijken we welke keuze het beste bij jou past.’

Wil je weten wat er financieel voor jou mogelijk is in jouw persoonlijke situatie? Bel Daniel dan voor een gratis oriëntatiegesprek (06 82 50 20 68) of mail naar Daniel.Doeze.Jager@rabobank.nl.

Blijf op de hoogte

Havenkade is een ontwikkeling van Van Wijnen:

Wil jij graag wonen aan de kade van Dronten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief, geef je woonwensen door en schrijf je vrijblijvend in als belangstellende voor een woning.

Havenkade is een ontwikkeling van Van Wijnen: